GUMENA VARALICA NATURE SHAD, STORM

U novoj ponudi gumenih varalica marke Storm ističu se dva tipa : već otežane varalice ekipirane udicama i varalice bez olova i bez udica koje sami postavljate na sistem po želji.

Unaprijed montirani modeli nose jednu trokraku udicu posred tijela te jednu jednokraku udicu između leđne i repne peraje. Radi savršene imitacije ponašanja žive ribice, kod ovih je modela olovo postavljeno unutar tijela varalice. Na raspolaganju su varalice u 3 dužine i 3 težine: 6 cm i 5 g, 10 cm i 21 g te 12 cm i 25 g.

No, Storm također nudi iste varalice no bez otežanja i bez udica omogućujući na taj način da svaki ribič montira varalicu ovisno o traženoj grabežljivici i ribolovnom mjestu. Radi se o kompletima od 4 varalice koje se mogu koristiti na udici s olovnom glavom ili nekim drugim sistemom za gumene varalice.

Ova se nova generacija gumenih varalica ističe originalnim postupkom izrade. Efekt ljuski postignut je zahvaljujući posebnoj metodi pod imenom holografske inkrustacije u vinilni materijal od kojeg je varalica načinjena. Pored toga je varalica snabdjevena s nekoliko vizualnih i olfaktivnih “signala” kojima je cilj uvjeriti grabežljivicu da je riječ o pravoj ribici, a to su oči u tri dimenzije ili poglavito rep impregniran atraktantom, odnosno sredstvom za povećanje mirisne moći varalice.

Glede izbora boja, od četiri ponuđene testirali smo referencu RO (imitacija bodorke) koja se pokazala privlačnom za spori ribolov smuđeva, ali s vrlo kaotičnom akcijom. Za štuku se najboljim pokazo model otežan unutar tijela, veličine od 12 cm težak 25 g.


Nature Shad postoji u sljedećim bojama : RO – bodorka, TR – pastrva, PE - grgeč i BM - skuša.

   

Régis pour Régis contre

- Savršeni vizualni izgled.
- Odlično postavljene udice, kako po veličini tako i po razmaku koji ih dijeli.
- Tijelo obogaćeno atraktantom čini ovu varalicu još efikasnijom.

- Osjetljivost na razini olova kod otežanih modela, koji katkada zna probiti tijelo varalice.

Prethodna ...

[Vidjeti arhive]

Prethodna

Prethodna   * udica s olovnom glavom : posebna udica dugačkog vrata koja je opremljena olovnom glavom s omčicom težine od 2 do 20 g; postoji u različitim veličinama, a služi za postavljanje gumene varalice.  

   

[Prethodna stranica | Home pageUvod  |  Vodič  |  Plan navigacije  | Slatkovodne ribe | Autorska pravaZakonski uvjeti  | Komunicirajte ]