RIBOLOVNI PRIBOR

SISTEM MULTI-GRABEŽLJIVICE

Korištenje samo jedne trokuke smanjuje rizik zakvačivanja lovi li se na zakrčenim mjestima. Njezin je položaj idealan kako za grabežljivice koje napadaju straga kao što je smuđ, tako i za one koje ugrabe plijen poprijeko, kao što to čini štuka. Pored toga, zbog svoje značajne veličine omogućava lakše prakticiranje načela “ne ubij” bez štete za ribu.

Druga značajna prednost ovog sistema je što se može koristiti u više navrata. Predviđen ja za prihvaćanje raznih pomoćnih dijelova poput plutajuće spužve, olova izduženog oblika ili većih olovnica.<BR> Zahvaljujući kopči koja služi kao veza između strune i sistema, sve ove dodatne elemente moguće je lako i brzo po potrebi promijeniti. Finoća armature pruža izvrsnu slobodu gibanja mrtvoj ribici.

Pritisni Sistem s mrtvom ribicom za štuku u plitkim zonama
Izduženo olovo je postavljeno u tijelu mrtve ribice. Ovaj je sistem idealan za polagano vođenje na vodoravnom planu, između dviju voda.
Pritisni Sistem s mrtvom ribicom za smuđa u dubokim zonama
Jedno okruglo olovo je pritegnuto za kopču. Ovaj sistem savršeno dogovara za akciju jakim trzajem po dnu.
Pritisni Sistem s mrtvom ribicom za štuku i smuđa u srednje dubokim zonama
Olovo je raspoređeno između duguljastog koje se nalazi u tijelu mrtve ribice i olovnice koja je postavljena naprijed. Što je dubina ribolova veća, sve teže mora biti okruglo olovo.
Pritisni Sistem s mrtvom ribicom za štuku i smuđa u travnatim zonama
Ovaj sistem posjeduje komadić spužve izduženog oblika koji se postavlja unutar mrtve ribice, kako bi u cijelosti plutala iznad trava i ostalog vodenog bilja.
Pritisni Sistem s mrtvom ribicom za štuku i smuđa u dubokim zonama
Mrtva ribica postavljena je naopačke što omogućuje vođenje na okomitom planu. Udica izlazi na usta dok se olovo nalazi u tijelu mrtve ribe.
Pritisni Sistem s povlačenjem olova na dnu za štuku i smuđa u zonama s čistom dnom
Ovaj se sistem koristi sam, bez ikakva olova niti spužvastog dodatka. On omogućava kontriranje čim se ustanovi ugriz i spriječava da grabežljivica preduboko proguta udicu.
Pritisni Sistem s povlačenjem olova na dnu za štuku i smuđa u zakrčenim zonama
Kod ovog sistema, komadić plutajuće spužve je postavljen unutar tijela mrtve ribice. Pri svakom potezu, mamac se odiže od dna i na taj način dolazi više do izražaja.
Pritisni Sistem s povlačenjem olova na dnu za štuku i smuđa u srednje dubokim zonama
Plutajuća spužva postavljena je u tijelo ribice, dok je olovnica pričvršćena na strunu. Što je olovo bliže mrtvoj ribici, akcija je okomitija, što je idealno za duboka ribolovna mjesta. Suprotno tome, što je kuglica udaljenija, akcija je vodoravnija i time pogodnija za plitke ribolovne zone.
Pritisni Sistem s čekanjem za smuđa u zonama s čistim dnom
Ovaj sistem pruža mogućnost, prigodom brzih napada pipajućih smuđeva, da se kontrira pri ugrizu i time uveliko poveća broj ulova.
Pritisni Sistem s čekanjem za smuđa u zonama sa zakrčenim dnom
Kada dno obiluje vodenim biljem ili je prekriveno raznovrsnim otpacima, neophodno je koristiti sistem s plutajućom spužvicom kako bi mrtva riba bila vidljiva.

Uskoro slijede brojne novine!

   

[Prethodna stranica | Home pageUvod  |  Vodič  |  Plan navigacije  | Slatkovodne ribe | Autorska pravaZakonski uvjeti  | Komunicirajte ]