GRGEČ U PLIĆACIMA

U jesenskom razdoblju, grgeči se okupljaju u plićacima i u svim zonama bogatim vodenim biljem gdje organiziraju smrtonosni lov na mlađ!

Grgeči su opasni i savršeno organizirani lovci. Svaki u skupini ima točno određenu ulogu. Čak i kada gone jato mlađi*, stražari, na periferiji grupe, i dalje čuvaju stražu.
Redovito jedan odabere koju ribicu i slijedi je. Za to vrijeme, ostatak grupe nastavlja goniti jato. Kada je sudbina žrtve riješena, grgeč zauzme ponovno svoje mjesto u skupini i lov se nastavlja.

  


Najbolji način da se otkriju grgeči je utvrditi okupljališta mlađi! Pouzdajte se i vjerujte roncu, galebu, gnjurcu i čaplji, oni rijetko griješe!

Dobra ribolovna mjesta

Bez obzira na vrstu vode, mrtvi rukavac, malo jezero ili rijeka, mlađ se u u to godišnje doba krije u vodenoj vegetaciji i travama. Grgeči neumorno kruže na periferiji takvih zona i redovito organiziraju racije.
Tada otkrivaju svoju nazočnost spektakularnom bukom koju stvara mlađ u pokušaju bijega, štrcajući po površini vode čim ih vide da dolaze, ali i zvukom mahnitih udaraca čeljusti progonitelja. Lako možete uočiti lov grgeča koji se odvija na prostoru od nekoliko desetaka metara!

  

Sve tehnike u kojima se na jedan ili drugi način koristi mamac ili umjetna varalica manjih dimenzija daju izvrsne rezultate. Povlačenje ili bombeta, a kao mamac minikeder, ribolov gumenom varalicom ili voblerom od 3 do 5 cm, ili pak tradicionalni leptir manje veličine, broj 1 ili 2.

[Vidjeti arhive]

Prethodna

Prethodna   * mlađ : označava mladu ribu ; mlađ rođena na proljeće dostiže na jesen dužinu od 4 do 5 cm, tada je ona izvrstan plijen za sve grabežljivice jer je ima u obilju.  

Prethodna ...

   

[Prethodna stranica | Home pageUvod  |  Vodič  |  Plan navigacije  | Slatkovodne ribe | Autorska pravaZakonski uvjeti  | Komunicirajte ]