SISTEM S CRVOM ZA SMUĐA I GRGEČA


Ne ispuštajte iz vida mjesto na kojem najlon ulazi u vodu, jer je ugriz ponekad nemoguće osjetiti, poglavito kod smuđa. Najčešće ga odaje zastoj ili jedva vidljiv pomak strune.

Mada ovaj sistem ribiči najčešće koriste za vrijeme lovostaja štuke, on daje odlične rezultate tijekom cijele godine, u svim vrstama voda i na smuđa i grgeča !

Postavite ovaj sistem direktno na najlon iz kotura, florescentni*, u promjeru od 0,24 mm. Čine ga jedno izduženo i blještavo niklovano olovo, težina mu ovisi o dubini ribolova i jačini struje, u pravilu od 5 do 20 grama, jedna perla – zaštitnik čvora, te jedna vrtilica s kopčom na koju se zakvači trokuka broj 3.
Glede crvića, možete koristiti ili jedan veliki, tzv. kanadski od 12 do 15 cm, ili više običnih malih potkornjaka.

Izbačaji se vrše ispod pruta po principu njihanja jer su crvi prilično krhki i brzo se otkinu s udice. Popratite spuštanje crva na dno sa zategnutim najlonom. Čim olabavi, znak je da je mamac na dnu i da možete započeti vođenje. Smjenjujte uzastopce faze trzanja za vrijeme kojih se crv odiže od dna i faze spuštanja kada crv pada na dno.

Prethodna ...

Detaljno istražite sva uočljiva mjesta na kojima smatrate da se smuđ ili grgeč mogu nalaziti, podvodne rupe i raznojake zapreke, vrtloge, udubljene obale... Pristup mora biti krajnje diskretan. Poželjno je u početku prvo istražiti periferiju mjesta, a tek onda se progresivno približiti središtu.

[Vidjeti arhive]

Prethodna

Prethodna   * florescentni najlon : najlon najčešće naranačaste, žute i zelene boje koje su vidljive isključivo pod utjecajem prirodne ili umjetne svjetlosti, u vodi je ovaj najlon potpuno nevidljiv.  

   

[Prethodna stranica | Home pageUvod  |  Vodič  |  Plan navigacije  | Slatkovodne ribe | Autorska pravaZakonski uvjeti  | Komunicirajte ]