KOMBINIRANI PREDVEZ

Ovaj tip predveza savršeno odgovara za ribolov na plitkim mjestima s muljevitim dnom, koja se nalaze na vrlo velikim udaljenostima !


Dijelovi sistema: struna s vodilice 0,35 mm, trodjelno olovo 100 g, predvez najlon + upredenica 035 mm, ploveća kuglica.

U brojnim područjima, sve je češće zabranjeno postavljanje sistema s plovila. Pa ipak smo često primorani loviti u zonama plićaka i drugih podvodnih uzvišenja, a koje se nalaze na udaljenosti od 80 do 100 m od obale, kao i u rukavcima i dugim uvalama plitke vode čije je dno prekriveno desecima centimetara mulja. Kombinirani sistem usavršen je za takvu vrstu ribolovnih mjesta.

Radi se o prilagodbi helikopter montaže za lov na daljinu. I ovdje se koristi trodjelno olovo, no razlika je u predvezu. Naime, sastavljen je od dva različita materijala: krutog najlona od 0,50 mm dugačak tridesetak centimetara i veoma gipke upredenice, tipa Kryston, dugačke 5 cm. Povezani su prstenom za koji je privezana upredenica sa čvorom ojačanim kapljicom ljepila. Maslinasto olovo od 20 g, učvršćeno između dva mala olova poboljašava samokvačenje !

Prethodna ...

Čak i ako trodjelno olovo duboko upadne u mulj, predvez od krutog najlona omogućuje boili da ostane na površini. Pored toga, gipka joj upredenica ne pogoršava izgled niti smanjuje broj ugriza, baš suprotno, dozvoljava joj da slobodno evoluira, kako šaran pri ugrizu ne bi osjetio nikakvu otpornost.

[Vidjeti arhive]

   

[Prethodna stranica | Home pageUvod  |  Vodič  |  Plan navigacije  | Slatkovodne ribe | Autorska pravaZakonski uvjeti  | Komunicirajte ]