SUSPENDING VOBLERI

Još nedovoljno korištene, ove su varalice zaista od iznimne učinkovitosti kako za ne baš aktivne grabežljivice u fazi odmora, tako i za one agresivnije u fazi prehranjivanja !


Neutralne gustoće, suspender ne pluta, niti tone, ali je dovoljno skinuti jednu trokraku udicu pa da izgubi ravnotežu. U tom ga slučaju treba zamijeniti malenim mekanim olovom slične težine.

Ako postoji varalica koja je sposobna oponašati kedera, onda je to ovaj tip voblera. Zahvaljujući mu specifičnoj težini koja je jednaka specifičnoj težini vode, dovoljno je zaustaviti namotavanje i on odmah stane i ostane tako lebdeći, kao što mu to i ime kaže (suspender = viseći, lebdeći), na željenoj dubini i željeno vrijeme.
Omogućio nam je u više navrata da spasimo uložen trud tamo gdje su druge varalice zakazale. Riječ je ipak o točno određenim situacijama.

Na mjestima bogatim štukama, gdje je dno prekriveno travama, suspender omogućava fino pretraživanje sloja vode točno iznad vodene vegetacije.
U zonama koje su zakrčene potopljenim stablima i granama... savršeno prisutan u samom središtu prepreke, po svojoj provokativnoj nazočnosti i stalnim vibracijama koje stvara čak i kada je nepomičan, suspender na kraju izazove i napad ribe koja se svojim ponašanjem čini neaktivnom.
U prostranim sektorima bez markiranih mjesta, ovaj vobler omogućava sukcesivno pročešljavanje slojeva vode uz kraće ili duže stanke na različitim dubinama sve dok se ne otkrije zauzeti sloj. Taj se postupak pokazao osobito učinkovitim u potrazi za smuđem i velikim grgečem u šljunčarama i kanalima.

Prethodna ...

Najvažnije je s ovim tipom voblera polagano loviti i insistirati na svakom mjestu. Nema govora da se kao na primjer s gumenim varalicama stalno baca i vraća. Brzina namotavanja utječe na dubinu do koje će suspender sići. Vođenje se svodi na lagane vibracije kada je nepomičan i na nekoliko ubrzanja i usporenja kada je u pokretu.

[Vidjeti arhive]

   

[Prethodna stranica | Home pageUvod  |  Vodič  |  Plan navigacije  | Slatkovodne ribe | Autorska pravaZakonski uvjeti  | Komunicirajte ]